Operan “La Fida Ninfa” av Antonio  Vivaldi
VIVALDI OPERA FESTIVAL Opera på Börstorp slott
MENU Bästa musikälskare! Välkommen till opera och maskeradbal på Börstorp slott. 6 - 9 september 2018. Italiensk buffé. INITIATIVTAGARE TILL OPERAN Lars Forslund och Annica Eriksson
VIVALDIOPERA PÅ BÖRSTORP SLOTT Under första veckan i september 2018 kommer Antonio Vivaldis opera La Fida Ninfa ges på Börstorp slott. Initiativtagare är Lars Forslund, konstnärlig ledare för Vivaldi Festival och Annica Eriksson och Björn Dierks, ägare av Börstorp slott. KONSTNÄRLIG KVALITET Lars kommer med en italiensk kammarorkester och italienska sångare. Medverkande sångare håller en hög konstnärlig nivå och har medverkat i olika operauppsättningar vid La Scala operan i Milano, La Fenice operan i Venedig och vid olika operafestivaler i Italien och övriga Europa. Orkestern består av professionella italienska musiker av högsta klass. Förutom opera, blir det också maskeradbal på Börstorp slott, precis så som på Karnevalen i Venedig där gästerna får dansa menuett och 1700-talsdanser.
MASKERADBAL PÅ SLOTTET Dansmästarna från Venedig MENU VIVALDI OPERA FESTIVAL  www.vivaldifestival.com/opera
ROBERTO BARISON Dansmästaren Roberto Barison från Venedig och hans dansensemble Ricercardanzando tillhör en av Italiens mest eftertraktade dansensembler. De leder med fingertoppskänsla elegant gästerna genom sällskapsdanserna från 1700-talet. Med Robertos vänlighet, pedagogiska talang och klara och tydliga instruktioner blir det lätt att dansa på balen och fantastiskt roligt. Ingen kommer ens att tänka på att man är nybörjare. Alla kommer att ha lika roligt, oavsett om man är nybörjare eller inte.    Roberto och hans dansensemble medverkade i SVT, Sveriges Television under karnevalen 2016.