OPERA PÅ SVENSKA SLOTT OCH HERRESÄTEN

VIVALDI OPERA FESTIVAL

med unga italienska operasångare och musiker

OPERAFÖRESTÄLLNINGAR I SVERIGE 17 - 27 AUGUSTI 2023PROGRAM

kommer senare


Opera da Camera di Venezia framför

"Giustino"

Opera i 3 akter av Antonio VivaldiVänligen besök vår hemsida senare för mer information.

OPERA OCH MASKERADBAL

Det var på Börstorp slott som allting började 2016EN STOR SUCCÉ PÅ BÖRSTORP SLOTT

Sedan 2016 har vi arrangerat, tillsammans med slottsägarna Björn Dierks och Annica Eriksson, oerhört publikfriande arrangemang på Börstorp slott utanför Mariestad. Slutsålda föreställningar, stående ovationer, stampande i golvet, tårar och suckar, tjut och busvisslingar, och en överlycklig publik har följt evenemangen fyra år i rad på underbara Börstorp slott från 1600-talet.


“UN GRANDE SUCCESSO”

En lyxig italiensk buffé, italienska viner och prosecco till opera, operetter och de bästa av de bästa extranummer musiken har att erbjuda, har bidragit till denna storartade succé, för att inte tala om minglet med de italienska artisterna mellan akterna och i baren efter föreställningarna. Hela konceptet har vi tagit med oss från karnevalen i Venedig. Här spelar vi upp en opera av Vivaldi med några av Europas bästa kommande sångare. 10 extranummer brukar det bli. Allt från Habanera ur Carmen, neapolitanska canzoner (folkvisor) som “O sole mio” till de mest älskade ariorna ur operetternas underbara värld.


ÄR OPERA TRÅKIGT?

Om du tror att opera inte är något för dig så har du inte sett detta. Såväl hårdrockare som jazzfrälsta har gett oss stående ovationer och högsta betyg. Detta går inte att jämföra med en högtravande föreställning. Här är det mäktigt och samtidigt intimt på ett underbart sätt som inte lämnar någon oberörd.


KONSTNÄRLIG MYCKET HÖG KVALITET

Hela ensemblen, både musiker och operasångare, är hämtad från Milano och Venedig och håller absolut bästa internationella klass och har medverkat i olika operauppsättningar vid La Scala operan i Milano, La Fenice operan i Venedig, operan i Rom och vid olika operafestivaler i Europa. Orkestern består av professionella italienska musiker av absolut högsta klass.


“OPERA IN MASCHERA”

Maskeradbalerna på slottet har förflyttat publik och medverkande till Barockens storhetstid och skapat minnen för livet. Fantasifulla dräkter och 1700-talskostymer till levande musik har gjort dessa evenemang oerhört populära och långväga gäster från Danmark, Stockholm, Göteborg och hela Sverige har kommit år efter år. Många har redan skrivit in nästa års evenemang i almanackan.


VÅR PUBLIK SPÄNNER ÖVER HELA REGISTRET

Från en ny mycket ung och nyfiken publik, genom hela registret upp i alla åldrar. Många har aldrig varit på en operaföreställning och blir så imponerade, för att inte säga nyfrälsta. Alla våra gäster kommer i väldigt vackra och stylade kläder och frisyrer. På maskeradbalerna är dresskoden 1700-tal. Övriga föreställningar råder fri klädsel, men det lyser feststämning om alla. Programmen presenteras muntligt av en berättare, så att alla i publiken ska få chansen att förstå handlingen i operan, ariorna, musiken och alla extranummer. Det brukar vara mycket uppskattat av publiken.


OPERABILJETTER:

Priser från 1050 kr inklusive en lyxig italiensk buffé.

OPERARESOR TILL VENEDIG 2023 / 2024LA FENICE OPERAN

Operaföreställningar i Venedig

INFORMATION

GRAN TEATRO LA FENICE

Operan som fått sitt namn efter Fågel Fenix brann ner till grunden i gryningstimman den 30 januari 1996. På några timmar förvandlades 1800-talsbyggnaden där operadivor som Maria Callas, Montserrat Caballé och Luciano Pavarotti uppträtt, till en rykande ruin. Bara murarna stod kvar på sina pålar i leran när de sista gnistorna slockat. Ett av världens främsta operahus, berömt för sin förträffliga akustik. Många stora operor har haft sina första uppföranden här. Giuseppe Verdi älskade Feniceoperan så mycket att han skrev La Traviata och Rigoletto för den. Även Rossini, Bellini, Donizetti och Stravinsky har skrivit operor för La Fenice. Teatern har intagit en central plats i Venedigs nöjesliv och idag tillhör den, till perfekthet, återuppbyggda Feniceoperan en av världens vackraste operahus.


VIVALDI OPERA FESTIVAL TAR EMOT OPERA- OCH MUSIKÄLSKARE I VENEDIG

Våren och hösten 2022 möter vi dig som är en sann operavän och musikälskare i Venedig. Vi går på operaföreställningar på La Fenice Operan, vi tittar på konst, arkitektur och går på konserter tillsammans. Vi besöker kaféer, glassbarer, vinkällare och äter på genuina venetianska restauranger. Svensk reseledare och guidning på svenska i Venedig med Lars Forslund och / eller Maxine Rizzotto som ciceron.


MÅLGRUPPER:

Operaresorna till Venedig vänder sig i första hand till enskilda personer och små grupper om 10- 15 personer, men vi kan ta emot större grupper såsom opera- och musikföreningar, kammarmusikföreningar, konstföreningar och andra typer av grupper och större föreningar med intresse för opera, musik och konst. 


PRIS:

Priser från 2 980 kr / person.


OPERA- OCH KONSERTBILJETTER:

Opera- och konsertbiljetter ingår i priset men kan variera under säsongen beroende på var i salongen man önskar sitta, samt vilken operaföreställning som spelas. 


BOENDE, TRANSPORTER, MAT & DRYCK:

Boende, transporter i Italien, flyg / tåg / bussresa till och från Italien, mat & dryck ingår ej i priset. Ni bokar själva hotell eller privata lägenheter i Venedig som ni lätt hittar på nätet. Även för flyg, tåg- och bussresor finns det bra resesajter på nätet.


PROGRAM & DATUM:

Datum, konsert- och operaprogrammen är ej ännu fastställda för säsongen 2023 /2024.


KONTAKTA OSS OM NÅGOT ÄR OKLART!

Det är inte helt lätt att förklara allt och göra det tydligt på en webbplats, så kontakta oss gärna med dina frågor om Vivaldi Opera Festival. Vi har mycket mer att berätta  om operaföreställningarna, konserterna, boenden, restauranger, barer, vinkällare, kaféer, konditorier och så vidare. Vi är mycket angelägna om att försöka svara på dina frågor. Tveka inte att fråga om allt du undrar över! Om detta låter interessant, hör i så fall av dig till oss så berättar vi mer om hur det hela fungerar.

VIVALDI OPERA FESTIVAL


MER INFORMATION


Kontakta oss gärna med frågor om opera på

slottet. och operaresorna till Venedig