OPERA PÅ SLOTTET 2021

VIVALDI OPERA FESTIVAL

med unga italienska operasångare och musiker

OPERAFÖRESTÄLLNINGAR I SVERIGEKALENDER 2021


Torsdag 2 september 19:00 Börstorp slott, Mariestad

Opera da Camera di Venezia

"Giustino"

Opera av Antonio Vivaldi


Fredag 3 september 19:00 Börstorp slott, Mariestad

Opera da Camera di Venezia

"Giustino"

Opera av Antonio Vivaldi


Lördag 4 september 18:00 Börstorp slott, Mariestad

Opera da Camera di Venezia

"Giustino"

Opera av Antonio Vivaldi


Söndag 5 september 19:00 Börstorp slott, Mariestad

Opera da Camera di Venezia

"Giustino"

Opera av Antonio Vivaldi


OBS! Ovanstående datum är prelimimära

och väntar på att bli bekräftade

Reservation för eventuella ändringar


Det slutgiltiga operaprogrammet beräknas bli klart i April 2021.

Vänligen besök vår hemsida senare för mer information.

OPERA OCH MASKERADBAL

på Börstorp slott 2 - 5 september 2021


EN STOR SUCCÉ PÅ BÖRSTORP SLOTT

Sedan 2016 har vi arrangerat, tillsammans med slottsägarna Björn Dierks och Annica Eriksson, oerhört publikfriande arrangemang på Börstorp slott utanför Mariestad. Slutsålda föreställningar, stående ovationer, stampande i golvet, tårar och suckar, tjut och busvisslingar, och en överlycklig publik har följt evenemangen fyra år i rad på underbara Börstorp slott från 1600-talet.


“UN GRANDE SUCCESSO”

En lyxig italiensk buffé, italienska viner och prosecco till opera, operetter och de bästa av de bästa extranummer musiken har att erbjuda, har bidragit till denna storartade succé, för att inte tala om minglet med de italienska artisterna mellan akterna och i baren efter föreställningarna. Hela konceptet har vi tagit med oss från karnevalen i Venedig. Här spelar vi upp en opera av Vivaldi med några av Europas bästa kommande sångare. 10 extranummer brukar det bli. Allt från Habanera ur Carmen, neapolitanska canzoner (folkvisor) som “O sole mio” till de mest älskade ariorna ur operetternas underbara värld.


ÄR OPERA TRÅKIGT?

Om du tror att opera inte är något för dig så har du inte sett detta. Såväl hårdrockare som jazzfrälsta har gett oss stående ovationer och högsta betyg. Detta går inte att jämföra med en högtravande föreställning. Här är det mäktigt och samtidigt intimt på ett underbart sätt som inte lämnar någon oberörd.


KONSTNÄRLIG MYCKET HÖG KVALITET

Hela ensemblen, både musiker och operasångare, är hämtad från Milano och Venedig och håller absolut bästa internationella klass och har medverkat i olika operauppsättningar vid La Scala operan i Milano, La Fenice operan i Venedig, operan i Rom och vid olika operafestivaler i Europa. Orkestern består av professionella italienska musiker av absolut högsta klass.


“OPERA IN MASCHERA”

Maskeradbalerna på slottet har förflyttat publik och medverkande till Barockens storhetstid och skapat minnen för livet. Fantasifulla dräkter och 1700-talskostymer till levande musik har gjort dessa evenemang oerhört populära och långväga gäster från Danmark, Stockholm, Göteborg och hela Sverige har kommit år efter år. Många har redan skrivit in nästa års evenemang i almanackan.


VÅR PUBLIK SPÄNNER ÖVER HELA REGISTRET

Från en ny mycket ung och nyfiken publik, genom hela registret upp i alla åldrar. Många har aldrig varit på en operaföreställning och blir så imponerade, för att inte säga nyfrälsta. Alla våra gäster kommer i väldigt vackra och stylade kläder och frisyrer. På maskeradbalerna är dresskoden 1700-tal. Övriga föreställningar råder fri klädsel, men det lyser feststämning om alla. Programmen presenteras muntligt av en berättare, så att alla i publiken ska få chansen att förstå handlingen i operan, ariorna, musiken och alla extranummer. Det brukar vara mycket uppskattat av publiken.

VIVALDI OPERA FESTIVAL


MER INFORMATION


Kontakta oss gärna med frågor om

opera på slottet.